+31 (0) 73 623 7666

Mechanische ventilatie schoonmaken

De mechanische ventilatie schoonmaken is een veel vergeten klus. Een vervuild ventilatiesysteem zorgt voor gezondheidsproblemen en verhoogt het risico op brandgevaar. Neem daarom de reiniging van uw ventilatiesysteem mee in uw jaarlijks onderhoud.

Gezondheidsrisico's en brandgevaar

Een ventilatiesysteem controleren is voor u geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het van groot belang dat als u gezondheidsklachten signaleert bij u of bij een van uw werknemers, nagaat of het ventilatiesysteem wellicht schoongemaakt dient te worden. Een vervuilde ventilatiesysteem is namelijk dé ideale voedingsbodem voor bacteriën, virussen en (vocht)schimmels. Klachten als last hebben van luchtwegen, hoofdpijn en misselijkheid zijn vaak een gevolg. Ook het risico op brand neemt toe.

De voordelen van een schoon ventilatiesysteem

De voordelen van een schone ventilatie in uw gebouw op een rij:
  • Een gezond werkklimaat
  • Minder ziekteverzuim
  • Een verbeterde luchtkwaliteit
  • Een langere levensduur van uw ventilatiesysteem
  • Zuinig in energie

Waarom regelmatig uw ventilatiesysteem reinigen?

Uw mechanische ventilatie laten schoonmaken dient frequent te gebeuren. Uw ventilatiesysteem is zuiniger, werkt beter en gaat bovendien langer mee. Een jaarlijks onderhoud van uw ventilatiesysteem voorkomt een capaciteitsverlies van 10 procent in een jaar.

Voorkom een rendementsverlies van 50 procent!

Regelmatig uw ventilatiesysteem reinigen houdt de lucht in uw pand schoon. Vuile lucht en stofdeeltjes worden door de ventilatiekanalen afgevoerd. Vuil blijft altijd achter in de kanalen. Afhankelijk van de hoeveelheid stof gaat ook het rendement van uw mechanisch ventilatiesysteem achteruit. Uit de diverse onderzoeken is gebleken dat mechanische ventilatie alleen al in een huis in twee jaar nog maar voor de helft presteert. Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen? Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.